Pressemelding: Konkurranser i Norwegian Freeride Series (NFS), 2016

Følgende konkurranser blir en del av NFS denne vinteren:

  • Sogndal Freeride 17.–20. februar 4*
  • Stavanger Freeride, ikke fastsatt dato eller stjernestatus
  • Sauda Backcountry Challenge 1.–2. april 2*
  • Røldal Freeride Challenge 21.–24. april 4*

I god tradisjon starter den norske frikjøringsserien i Sogndal, og arrangeres som en del av Fjellsportfestivalen. Nytt i år er at Sogndal Freeride går fra en 3 til 4 stjerners konkurranse. Dette åpner opp for heftigere fjellside og mer kamp om å få stille til start. Dato og stjernestatus for Stavanger Freeride er foreløpig ikke satt, men det siktes mot 2 eller 3 stjerners konkurranse. Sauda Backcountry Challenge håper på fine slushforhold første helga i april. Sauda BCC frir som alltid til jibberne med bygde kickere i fjellsiden. Røldal Freeride Challenge avslutter serien med rå ski- og brettkjøring og folkefest på Røldalsgarasjen.

Alle konkurransene i Norwegian Freeride Series er en del av Freeride World Qualifier (FWQ), det vil si at kjørerne kan sanke poeng for å kvalifisere seg til Freeride World Tour. I FWQ graderes konkurransene fra 1 til 4 stjerner, der en høyere stjernestatus gir mer poeng.

Det blir i år ingen egen klasse for telemark, grunnet få deltakere i klassen. Det er selvfølgelig fullt mulig å melde seg på og kjøre telemark, men man blir da dømt sammen med alpinklassen.

Styret i Norway Freeride ønsker flere konkurranser inn i frikjøringsserien, og oppfordrer interesserte til å ta kontakt på mail: post@norwayfreeride.no. for samarbeid og eventuelle spørsmål om hva det innebærer å arrangere frikjøringskonkurranse.

No comments yet.

Legg inn en kommentar