Norgescup 2019

Konkurransene som skal være en del av den Norske frikjøringscupen i 2019 er nå satt og slik ser planen ut:

Norgescup senior:
Sogndal Freeride (Fjellsportfestivalen)    21-23. Februar
Fjellsætra Freeride                                           1-3. Mars
Xfree (X2 Festivalen)                                 29-30. Mars
Sauda Backcountry Challenge                      5-6. April
Røldal Freeride Challenge                         26-28. April

Norgescup junior:
Vågå Junior Freeride:            16-17. Februar
Hemsedal Junior Freeride:  16-17. Mars
Røldal Freeride Junior:        30-31. Mars
Sauda BCC Junior:                       6. April
Narvik Junior Freeride:            4-5. Mai

Det er og et knippe uavhengige konkurranser som dere finner her.

For seniorene så er Voss dessverre ute av terminlista, de holder nå på med en ny gondol som blir ferdig rett etter sesongen og de har ikke kapasitet til å arrangere en konkurranse samtidig som ferdigstillelsen av denne. De har dog meldt at de kommer sterkt tilbake i 2020 for å være en del av Norgescup.
Selv om vi mister Voss for et år blir det fortsatt fem konkurranser da det for førsta gang arrangeres konkurranse og Norgescup ved Sykkylven i Fjellsætra! Den blir arrangert helga etter Sogndal Freeride og vil i tillegg til selve konkurransen bestå av en frikjøringscamp i og rundt skisenteret fra onsdag 27. februar.

Da står vi altså med fem veldig bra konkurranser der fire av de har vært med i mange år. Fire av de er rene storfjell mens Sauda BCC fortsetter med det velkjente opplegget sitt: én dag med urørt storfjell og èn dag med kickere bygget av park- og frikjøringslinjen til Sauda VGS. Se og opp for spennende nyheter fra Sauda litt senere i sesongen 🙂
Showet starter i Sogndal under Fjellsportfestivalen før det går videre til Fjellsætra uken etter. Festivallivet er ikke ferdig for neste på lista er Xfree som arrangeres under X2 Festivalen. Deretter blir det Sauda BCC helga etter før det hele avsluttes som vanlig med mye tilskuere og fest i Røldal.
Som før vil de tre beste resultatene gjennom sesongen være tellende sammenlagt. Det vil utdeles poeng til de eldste juniorene.

Nytt for 2019-sesongen er at det for første gang blir en egen juniorcup. Det har i flere år vært flere juniorkonkurranser men nå vil de fleste av de være en del av en formell cup på samme måte som med senior. For de eldste klassene vil de bli gitt ut poeng og sammenlagtvinnere kåret. Det vil fungere på samme måte som med senior, altså at de tre beste resultatene gjennom sesongen er tellende.

Har du selv eller dine små lyst til å prøve seg i en frikjøringskonkurranse? Norway Freeride er ikke tilknyttet Norges Idrettsforbund som betyr at kjørerne ikke trenger å være medlem av en klubb for å delta. Det er veldig stor variasjon i bakgrunnen til kjørerne; både alpint og parkkjørere er representert sammen med de som er helt selvlærte og ikke har konkurrert på ski eller brett før. Det er plass til flere deltagere og med utviklingen som er nå vil det bli mer trøkk ved påmeldingene fremover. Vi anbefaler jentene og spesielt de på brett til å bli med i cupen!
Miljøene er veldig inkluderende og det sosiale blir vektlagt stort! Det er alt fra de som satser på frikjøring til de som bare vil ha en helg der de kan kjøre sammen med andre på samme nivå.

Vi ser nå virkelig frem til en ny og spennende frikjøringssesong. Sammen med sterke og solide partnere som Helly Hansen og Gudbrandsdal Energi ser vi lyst på fremtiden til norsk frikjøring!

Viktigst er det uansett å ha det gøy!

 


Foto: Stig Tronvold Kjører: Henrik Gangsø

 

Alle konkurranser er del av Norway Freeride, den norske frikjøringscupen for ski- og snowboardkjørere.

No comments yet.

Legg inn en kommentar