Rookie of the year 2018!

Mens vi venter på større mengder med snø og gjør oss klar til julen så er det ikke lenge før hele Freeride sirkuset kicker off sesongen under Fjellsport festivalen i Sogndal (Senior Freeride) og Vågå for juniorene. Terminlisten slippes ila uken og vi tar ett lite tilbakeblikk på fjorårets Rookie of the year William.

William imponerte stort i årets sesong, og spesielt med hans run fra RFC, hvor han kombinerte triks med en heftig linje. Kjøringen hans vitner om enormt potensiale og er et innblikk i fremtiden til Norsk frikjøring.

 

William om ski og hans forhold til frikjøring:

Jeg går på Hovden skigymnas i Bykle kommune. Jeg har valgt å gå her fordi jeg har alle muligheter til å bli bedre i frikjøring og parken. Hovden har noen sykt fete frikjøring spots, som få skisentre slår!

Jeg driver med en kombinasjon av park og frikjøring. Grunnen til at jeg gjør det er egentlig bare fordi jeg elsker å trikse og gjøre «knep» på hopp og rails. Samtidig så elsker jeg fete pudderdager hvor jeg kan dra kjøringen min fra parken og inn i pudderen. Etter min mening så er det ingenting som slår en fet pudderdag. Egentlig så vil jeg bare søke etter adrenalin og smude og lekene svinger i pudderen. Også digger jeg å gjøre triks både i pudderen og i parken og ha luftige svev.Jeg har jo også drevet aktivt med alpint fra jeg var rundt 7 år, også slutta jeg når jeg var 16 år. Jeg føler at jeg har en sykt stor fordel at jeg har drevet med alpint, fordi jeg kan bruke veldig mye av det jeg har lært der inn i frikjøringen. Jeg har egentlig ikke satset sånn sykt på pudder kjøring. Jeg har bare alltid elsket de fete pudderdagene hvor det har kommet en meter med nysnø kvelden før. Det er først nå de 3 siste årene jeg har skjønt at dette vil bli best i, og jeg vet at jeg har forutsetningene forran meg, hvis jeg bare jobber hardt nok med det. Som den gamle treneren min sier «eg har alltid visst du har vore ein pudderkøyrar».

No comments yet.

Legg inn en kommentar