Profil – Sondre Folkedal

Sondre (24) er en av de som kjører mest underholdende og sjeldent (aldri?) ser du han kjøre en konkurranse uten å ha vært opp ned ,rundt sin egen akse eller begge deler samtidig minst en gang. Siste tiden har han jevnlig plassert seg i toppen av resultatlistene og ifjor fikk han 2.plass totalt i Norgescup. Første seieren er ikke langt vekke og vi tipper den kommer denne sesongen.

– Hvordan har sesongen vært så langt?

– Sesongen har til no vært heilt super! Har nok kanskje mitt siste år i Bergen, og då er det gøy at forholda her lokalt blir så bra som dei har vært i år. Har vært meget bortskjemt sida vinteren kom og kun hatt eit fåtall dager som ikkje har vært i laussnø. Særlig siden nyttår har forholda her på sørvestlandet vært heilt utruleg bra, til og med med ganske gode brattkøyringsforhold. Gøye turer? Jo, har ein ganske bra hitrate på Eikedalen i år, der antall backflips ikkje klarer å halde følge med antall faceshots. Hadde ein utrulig god tur rett over nyttår i Røldal/Haukeli-området, der det overhodet ikkje mangle på nysnø.
Blir mye shred med brodern, BK og ein sjeldan gang Ville når han kjem seg ut av oljebobla. Pluss litt fleire lokale bergensera, folk frå jobben osv. Har holdt meg hjemme i Norge. Har kjøpt bil, så då har eg brukt opp karbonkvota for i år.

– Du stiller i de fleste NC renna i år? Noen skirelaterte planer ellers?

– Blir nok det ja. Alltid kjekt å samle frikjøringsmiljøet. Håper på fleire gode dager togkøyring i gunnerun rundt omkring etter konkurransane, ofte noken av dei kjekkaste dagane. Ellers blir det mange turer i området her, kanskje ein tur eller to til Sogndal. Skal ellers til Svalbard i Mai, mest på besøk, men skia skal brukast der også.

– Backflip eller frontflip?

– Dumt spørsmål… Backflip, om det er lov i år da?! ?

– Sivilstatus

– Singel

– Litt redd for å åpne «pandoras eske» her men; hva synes du om folks bruk av ordet pudder idag? 🙂

– Mye, det blir brukt helt feil!
Pudder er snø som ikke lager lyd, og hvor du kan kjøre en kul linje for så å stå i bunn å fortsatt se snø i lufta etter din første sving.
Folk bruker idag «pudder» om nesten alt som finnes utenfor «riller» av tråkkemaskina: Riv ruskande galt! Pudder hører med til sjeldenhetene. Finnes ikke «våt pudder», «tung pudder», «vindpåvirka pudder». Pudder er pudder, og forklares best med det tyske «Pulverschnee!»


Foto: Bård Kjetil Lien


Foto: Hallvard Folkedal


Foto: Hallvard Folkedal

No comments yet.

Legg inn en kommentar