Har du lyst til å teste frikjøring i konkurranseform?


Bak fra v.: Marte Frikstad, Mary Birkeland, Marte Helseth Hansen og Nina Rusten. Foran: Ida Gunleiksrud Foto: Leif André Enevoldsen

Har du lenge lurt på å melde deg på en konkurranse, men ikke helt turt?

Minstekravet for at du skal kunne delta i en frikjøringskonkurranse er at du er flink nok på ski eller brett til å kunne ta deg ned en konkurranseside på en trygg måte. Det betyr ikke at du må gjøre det på tryggest mulig måte, det er bare minstekravet. Det er helt opp til deg selv hvor stor risiko du velger å ta.

Når det er din tur til å kjøre sida, prøver du å gjøre det bra i noen eller alle kategoriene det dømmes etter for å samle poeng. Disse kategoriene er: fart, teknikk, kontroll, air&style og linjevalg. Det dømmes altså etter mye mer en bare hvor høyt en dropper eller hvor mange backflips en tar (mange gjør ikke slike triks i det hele tatt).

Er du trygg når det er bratt og klarer å kjøre med litt flyt så er mye gjort, da klarer du kanskje også å droppe noen små klipper. Her er det viktig å ikke sammenligne seg med andre klasser enn den du selv kjører. Kort sagt så gjør du akkurat det du har lyst til! Det er det som er frikjøring. Vil du kjøre fort med store svinger? Gå all in på noen store drop? Finne et bratt parti og leke fjellgeit? Litt av alt? Det er akkurat det samme så lenge det du prøver på vil gi deg et smil når du kommer ned og har fått det til!

Vi vil gjerne ha flere jenter til konkurransene, spesielt jenter på brett! Idag er det 6-7 jenter i alderen 18-30 som er blant den faste gjengen så vi har plass til mange flere. De har bakgrunn fra alpint, park eller bare lekt seg mye i bakken opp gjennom.

Sitat Vilde: – Sykt bra miljø og alltid god stemning!! Man får stå på ski og ha det gøy med folk med samme interesse.

I Norgescupen er det mye de samme folka som reiser rundt på konkurransene, men det er også alltid flere lokale eller andre som bare er med på en konkurranse. Miljøet er veldig bra, og det er nettopp folka du møter som er grunnen til at mange kjører konkurranse. Konkurransene er like mye en møteplass der du møter og kjører sammen med likesinnede som en konkurransearena. Største motivasjonen for mange er faktisk det at de møter flere andre likesinnede som liker samme type kjøring. Alle støtter hverandre og deler sine tanker rundt linjevalg og triks. Det er ikke slik at alle går for seg selv og planlegger sin linje på vei opp, det blir diskutert og delt ideer over en lav sko.  Frikjøring er heller ikke en sport der det er stort fokus på trening i tradisjonell form, og flere av kjørerne vil nok vrenge seg bare av ordet.

Så tenker du på om det er noe for deg? Da ville jeg meldt meg på og prøvd 🙂

Her kan du lese litt om noen av de som kjører cupen:

No comments yet.

Legg inn en kommentar