FWQ poeng til Norgescup

Norgescupen (NFC) er som kjent en helt uavhengig cup. Dette trives vi veldig bra med da vi har full kontroll selv her i Norge. Men det er og en andel kjørere som har ønske av å samle FWQ poeng. Freeride World Qualifier (FWQ) er det nærmeste en kommer en internasjonal organisasjon for frikjøring og de aller fleste konkurransene ellers i verden er tilknyttet deres system. De er en internasjonal ranking for konkurranser som har stjernestatus fra en til fire. Desto høyere status desto mer poeng gir den kjørerene. De som har de beste resultatene iløpet av en sesong blir invitert til å kjøre Freeride World Tour (verdenscup) påfølgende sesong.  Her har vi tidligere hatt med flere Norske men i 2018 sesongen er det ingen utenom Terje Haakonsen som kjører Hakuba på wild card.

Tidligere var vi 2 år helt tilknyttet FWQ systemet men i 2017 ble vi igjen uavhengige. Det at det nå er mulig å plukke FWQ poeng i Norske konkurranser betyr ikke at vi er fulle medlemmer av FWQ igjen men mer en mellomløsning der vi styrer alt selv men kjørerne får mulighet til å sanke poeng. En løsning vi er veldig godt fornøyd med å ha fått til. Foreløpig vil Sogndal ha 2* og Røldal blir mest sannsynlig 3*. Kjørerne kan få poeng men konkurransene er ikke fulle FWQ-konkurranser, en kan fortsatt melde seg på rett til arrangørene. Voss, Sauda og Xfree har ikke bestemt seg enda for om de vil gå for denne løsningen. For at en skal få FWQ-poeng må en løse lisens hos FWQ men dette gjelder kun de som vil ha poengene og er ikke påkrevd av alle. Ved at kjørerne får mulighet til å samle poeng i Norge gjør det det lettere for de å få innpass på konkurransene i utlandet.

No comments yet.

Legg inn en kommentar