Lettkledd Røldal-finale i verdensklasse

1900 lettkledde mennesker nøt tre timer med ufattelig ski- og brettkjøring i Håradalen, Røldal, i dag. Alle snakker om det høye nivået, og utøvere som gjør det man ikke skulle tro var mulig.

42 finalister leverte i dag varene. Den bratte fjellsiden ble i dag åpnet til toppen, og ga kjørerne enda flere muligheter enn fredagens omgang.

Mikaela Hollsten fra Finland holdt seg på bena og hadde den beste flyten i dag. Som i fjor fikk hun høyest poengsum i klassen damer snøbrett. Norske Kjersti Foss fikk dagens laveste poeng, men tredjeplassen ga henne 60 norgescup-poeng og hun vinner dermed sammenlagt.

Stavangergutten Bård Øymar har vært en Røldal-tilhenger i mange år og satte både tyskeren Tim Fritz og Ove Nestvold fra Lom på plass. Dette er hans andre strake seier. Dette medfører en soleklar seier i norgescupen sammenlagt.

Jacklyn Paaso fra USA ble beste dame på alpinski. Gårsdagens vinner, svenske Janette Hargin, falt og måtte ta seg til takke med sølv.

Franskmannen Ludovic Guillot-Diat ble beste mann på snøbrett. Det lokale håpet Tommy Nordbø falt etter en høy flytur, og endte på andreplass. Norsksvenske David Underland kom rett bak, og ble sammenlagtvinner av norgescupen.

Herrer alpint ble nervepirrende. Lange luftferder, store hastigheter og nydelige akrobatiske prestasjoner ble levert på løpende bånd. Svenske Erik Sundström satt en støkk i alle da han rullet utenfor en høy skrent. Det gikk heldigvis bra, men Erik må nok belage seg på noen uker på krykker. Dagens beste poengsum gikk til Neil Williman som kjørte fort, aggressivt og avsluttet med en høy baklengs salto. Det er sammenlagtpoengene fra finaledag én og to som gjelder, og med forspranget Dennis Risvoll hadde fra fredagen ble han i dag kongen av Røldal, og vinner av norgescupen. Østerriske Björn Heregger satte dagens lengste hopp, og havnet på tredjeplass. Det lokale håpet Nils Petter Rabbe imponerte stort, men en litt ukontrollert landing i siste hopp gjorde at han gikk glipp av de nødvendige poengen for å havne på pallen, og endte på fjerde plass.

Røldal Freeride Challenge er finale i året norgescup, Norway Freeride. Resultatet presenteres på norwayfreeride.no på et senere tidspunkt.

Arrangementet Røldal Freeride Challenge arrangeres i år for ellevte året på rad, og har blitt en stor suksess. De utenlanske representantene skryter uhemmet av fjellene og kjøringen som er på høyde med det beste i verden. Planleggingen til neste år er allerede i gang.

Alle bilder: Sverre F. Hjørnevik, digitalnatur.no

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Legg inn en kommentar