Sol, fart og spenning i Røldal Freeride Challenge

I dag ble første omgang av den spektakulære frikjøringskonkurransen Røldal Freeride Challenge avholdt. Over 70 damer og herrer på ski og brett tok seg ned «Saudasvingen» mellom klipper, bekker, snøtarmer og bratte fjellsider. Selv om det i år sto mange store utenlandske løpere på start, var det nordmenn som holdt det høyeste nivået, spesielt i den mest prestisjetunge klassen, herrer alpint.

De tre damene på brett startet sirkuset. Finske Malin Lindroos kjørte best, og får kjøre videre i morgen. Med seg får hun Kjersti Foss fra Ålesund som kom som nummer to.

I herrer snøbrett var det spesielt fire som utmerket seg. Best ble Sascha Hamm fra Østerrike og Christoffer Granbom fra Sverige. Helge Myrvang fra Erfjord ble beste nordmann og kjørte prikkfritt med flere klippedropp. Helge har Røldal som sitt andre hjem og er lommekjent i fjellet. Torbjørn Paulsen går òg videre i morgen.

Blant telemarkgutta var Knut Festervoll overlegen. Han viste stor kjøreglede og gjorde en sterk prestasjon etter flere år med uflaks. Tyske Tim Fritz kjørte nest best og er sammen med Helge Berg Enitch med videre. Lokale Jens Vegard Holmberg og Sigurd Helle Opedal holdt seg dessverre ikke på beina, og må være tilskuere i morgen.

Jentene på alpinski imponerte i vårslushen. Topp tre var norske. Karine Falck-Pedersen har kjørt bra i årets cup, Norway Freeride, og fikk i dag flest poeng. Bak henne kom Kristina Slinning og Anja Alme Gardli som i vinter er blitt kjent i TV-serien «Oppdrag Sognefjorden». De får med seg østerriske Camille Imbert videre.

Bror til Karine, Didrik Falck-Pedersen, leverte en ufattelig god frikjøringsprestasjon. Det har aldri blitt oppnådd så stor hastighet i «Saudasvingen» noensinne. Garantert. Svenske Rasmus Andersson ligger rett bak, og vinner fra Lofoten, Alexander Kristensen, kom på tredjeplass. 18 herrer går videre, og av dem er lokale Martin Brekke og Nils Kristian Berge, begge på delt 15. plass.

Nivået har aldri vært høyere i Norge. Aldri før har det blitt gjennomført en kvalifiseringsomgang med så lite fall og så mye fart. Dette er en dag for historiebøkene.

I morgen, fredag, kjøres første finaledag. Totalt 86 kvalifiserte og forhåndskvalifiserte skal kjempe seg om en finaleplass til lørdag. Publikumsområdet blir i nærhet til skisenteret, og man kommer seg dit på ski eller brett fra toppheisen, eller på bortoverski fra parkeringsplassen. Røldal er i helgen fyllt opp til randen med snøglade mennesker fra inn- og utland. Det hersker liten tvil om at også morgendagen blir en folkefest. Ta på deg et stort smil, en god dose solkrem og kom til Røldal Skisenter!

Alle bilder: Sverre F. Hjørnevik, digitalnatur.no

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Legg inn en kommentar