Skyfri himmel og skyhøyt nivå i Røldal Freeride Challenge

Det er vanskelig å ikke bruke superlativer etter dagens vellykkede første finaleomgang i Røldal Freeride Challenge. Vi må gjenta oss selv. Det har aldri vært høyere nivå i en frikjøringskonkurranse i Norge. Garantert. Vi lover!

Damer snøbrett åpnet som vanlig ballet, og Kjersti Foss var eneste deltaker fra Norge som kjempet mot utlendingene. Det klarte hun bra, men måtte se se slått av Mikaela Hollsten fra Finland. Sammen med Ursula Wohlschlager fra Østerrike skal de kjøre andre og siste finaledag.

Neste klasse ut var herrer telemark. Av seks deltakere får tre stille til start i morgen. Tyske Tim Fritz ligger på tredje, med fjorårets vinner Bård Øymar og Ove Nestvold foran seg. Sistnevnte kjørte på nivå med mange av alpinistene, og på et utilgivelig hardt underlag.

Utlendingene hevdet seg blant jentene på alpinski. Ingen norske går videre. Svenske Janette Hargin presterte stort i den bratte fjellsiden, og gleder seg til morgendagen. Bak seg har hun Jacklyn Paaso fra USA, tyske Pia Widmesser og fjorårets vinner Anja Bolbjerg fra Danmark. Beste norske ble Tone Padøy på 7. plass.

Lokale Tommy Nordbø fra Fiskå i Rogaland holdt de profilerte utlendingene bak seg. Snøbrettkjøringen hans i dag var i verdensklasse, og det er ikke siste gang vi hører om denne gutten, som forøvrig vant i Ørsta for to uker siden. I morgen konkurrerer han mot fransken Ludovic Guillot-Diat, britiske Sascha Hamm, svensknorske David Underland og sveitsiske Mike Aeschbach.

 

Dennis Risvoll er kjent for sine mange baklengssaltoer, og imponerte dommerne i dag med en luftig flygetur opp-ned. Sammen med 23 andre alpinister stiller han til start i årets siste frikjøringskonkurranse i den norske cupen. Med seg har han òg oddingen Cato Lægreid som ofte har vært uheldig i konkurransesammenheng. Den norske favoritten Torgrim Vole satset hardt, men klarte ikke landingen etter en lang og ambisiøs luftferd.

Dagens konkurranse ble avholdt i velkjente «tredjerenna», en arena som er brukt flere ganger tidligere. Det blir samme sted i morgen, men da åpnes en større del av fjellsiden opp for kjørerne. Området er i nærhet til Røldal Skisenter, og kan nås ved å skli ut skikjørers venstre fra toppheisen, eller høyre om du ser nedenfra. Det er òg mulighet til å komme seg dit på bortoverski om du følger gamleveien fra parkeringsplassen.

De utenlandske dommerne fra verdenscupen kunne i dag fortelle at gjennomsnittsnivået på kjøringen ligger på nivå med topp fem i Freeride World Tour – og da snakker vi om alle konkurransene.

Vær, føre og det sterkeste startfeltet noensinne er grunn til at du bør ta turen til Røldal i morgen. Dette blir historisk.

Alle bilder: Sverre F. Hjørnevik, digitalnatur.no

Tags: , ,

No comments yet.

Legg inn en kommentar