Røldal Freeride Challenge 2011 er i gang!

Den ellevte utgaven av frikjøringskonkurransen Røldal Freeride Challenge starter nå i disse dager. Totalt 150 deltakere på ski og snøbrett skal forsere de bratte fjellsidene i fjellbygda Røldal. Rennet er et kvalifiseringsrenn til verdenscupen (FWT). I år har Røldal fire stjerner, som er det maksimale et FWQ-renn kan ha. Det betyr at de beste samler gode poeng som kan gi dem innpass i den prestisjetunge Freeride World Tour. Dermed kommer store profiler fra hele verden. På deltakerlisten finner vi navn fra mange land i Europa, men også USA, New Zealand og Australia er representert. De lokale Oddingene og Røldølingene får med andre ord god konkurranse. Lokale Nils Kristian Berge, Sigurd Helle Opedal og Martin Brekke har ligget i hard trening hele vinter og ser frem til å måle krefter med de store. «Veteranene» Jens Vegard Holmberg, Cato Lægreid og Nils Petter Rabbe skal også prøve å kjempe om å bli kongen av RFC.

I år, som tidligere, legges det opp til publikumsvennlige konkurransearenaer. Områdene er ikke offisielle, men lørdagens finale blir i Røldal Skisenter. Det anbefales å ta seg til publikumsområdet med ski eller brett.

På torsdag kjøres en prekvalifisering, eller «open». Det ventes allerede denne dagen ski- og brettkjøring i verdensklasse. Fredag og lørdag blir finaledager. Hele programmet ligger på nett og all informasjon om områder og tidspunkter vil bli publisert her så snart det er avklart.

Det perfekte været fortsetter etter tidenes påske, og alt ligger til rette for en historisk publikumsfest i Håradalen. Velkommen!

 

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Legg inn en kommentar