Hemsedal Freeride er avlyst

Grunnet føreforhold er Hemsedal Freeride Challenge 2011 avlyst.

Vi må dessverre informere om at årets arrangement av Hemsedal Freeride Challenge er avlyst. Avgjørelsen er tatt av sikkerhetsmessige årsaker. Vi har under sesongen 2010-11 fulgt med på 8 fjellsider, som vi har vurdert som potensielle konkurransearenaer. Det er i år ikke nok snø til å gjennomføre en tilfredsstillende freeridekonkurranse i noen av disse områdene. Det vil med så tynt og lunefullt snølag være farlig å gjennomføre konkurransen.

Under har skredekspert Markus Landrø skrevet sin vurdering av forholdene:

«Vi har vært på tur i de aktuelle konkurransehengene med jevne mellomrom i hele vintersesongen. Skredfarevurderingen har fordelt seg med 50% på faregrad 2 og 50% på faregrad 3. Sist uke og denne uken ligger vurderingen på faregrad 3 for de aktuelle hengene. Det er særlig to forhold som er utslagsgivende for denne vurderingen. Det er et betydelig lag med rennsnø nede ved bakken. I områder der det er tynt snødekke vil en skiløper uten problemer kunne påvirke dette og dermed vil skred kunne løsne helt ned til bakken. Der det ligger større mengder snø skyldes det vind. Dette laget med vindtransportert snø har enda ikke stabilisert seg tilstrekkelig. Utover skredfaren, vil konsekvensene av fall ved så beskjedne snømengder være store.»

Markus Landrø, UIAGM mountain guide

For ytterligere informasjon:

David Underland, konkurranseansvarlig Hemsedal Freeride Challenge: tlf. 95080849

Bilder av potensielle fjellsider

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Legg inn en kommentar