Pressemelding Norgescup Freeride 2011: planleggingen er i gang

Planlegging

Planlegging av linjer. Foto: Sverre F. Hjørnevik

Planleggingen av vinterens norske frikjøringssirkus er i gang! Norgescup Freeride 2011 smeller i gang i Sogndal 17. februar. Så fortsetter det med Voss 10. mars, Hemsedal 23. mars, Lofoten 31. mars og Ørsta 15. april, før det hele avsluttes i Røldal 25. april. Nye krefter har tatt tak i Lofoten Freeride som nå er tilbake i det gode selskap.

Nytt av året er at det blir pengepremier til de beste. Sammenlagtseier i norgescupen henger høyt, og krever sin kvinne eller mann. NFC ønsker derfor å vise at vi setter pris på innsatsen fra deltagerne gjennom mer enn bare heder og ære. De tre beste resultatene teller i norgescupen, og man trenger med andre ord ikke delta i alle konkurransene.

Peter Nilsson i svevet

Peter Nilsson i svevet. Foto: Sverre F. Hjørnevik

Påmeldingen til norgescupen åpnet 15. november. Etter nesten to uker er det allerede over 150 påmeldinger, og pågangen vil øke når påmeldingsfristene begynner å melde seg. Det er allerede mange spennende navn på listen, og det viser seg at mange av de beste frikjørerne i Norge og Europa satser på å igjen gi gass i de spektakulære fjellsidene.

NRK 1 skal som i 2010 følge cupen med innslag fra hver konkurranse. Reklamefilmen for Norgescup Freeride 2011 er allerede vist på NRK 1 flere ganger i helgens sportssendinger. Denne er produsert av Planckfilm.

Farger i fjellet

Fargerike deltakere. Foto: Sverre F. Hjørnevik

Flere av rennene i norgescupen gjelder i år som kvalifisering til Freeride World Tour, noe som garanterer for høy internasjonal klasse over konkurransene. Vi i NFC har utfordret den norske alpinkongen Aksel Lund Svindal til å måle krefter med kremen av verdens frikjørere i norgescupfinalen i Røldal, det gjenstår ennå å se om han tør å ta utfordringen.

Tags: , , , , , , ,

No comments yet.

Legg inn en kommentar